Update: Mijn avontuur op de HBO-V!

In oktober schreef ik een blog over mijn ‘toekomstige’ avontuur op de HBO-V. Inmiddels is het eerste semester al bijna weer afgelopen en loopt mijn onderzoeksminor op zijn eind..
Tijd dus om te vertellen hoe het nu gaat en wat mijn plannen voor de komende 1,5 jaar zijn!

Minor Zorginnovatie
De minor Zorginnovatie is bijna voorbij. Ik zet dit weekend de punten (het zijn helaas geen puntjes..) op de i van mijn managementrapportage, het eindverslag van deze minor.
Aankomende donderdag heb ik de laatste bijeenkomst bij mijn wijkteam en dan volgt maandag 11 januari mijn eindgesprek en donderdag 14 januari mijn posterpresentatie. Van tevoren had ik niet verwacht dat ik zulke stappen gemaakt zou hebben, qua zelfverzekerdheid bij het presenteren, maar ook de stappen die het team heeft gemaakt.
Nog even spannend dus… Hopelijk kan ik deze minor met een voldoende afsluiten 🙂

Stage (PLP3)
Vanaf februari begint mijn stage/praktijkleerperiode van het derde jaar. Inmiddels is mijn stageplek bekend en ik mag gaan stagelopen op de kraamafdeling in het MC Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad!!! Een droom die uitkomt, omdat ik later graag als kinder- of kraamverpleegkundige wil werken.
Omdat Lelystad niet naast de deur ligt, ben ik op kamerjacht en staan er binnenkort een paar bezichtigingen gepland.
Ik kijk erg uit naar mijn stage en ben erg benieuwd wat ik allemaal te zien zal krijgen, maar dat weet ik gauw genoeg. Dinsdag heb ik een voorlichtingsochtend, waarbij ik ook een rondleiding krijg over de afdeling. Dan wordt het een stukje echter!

Minor Kind-/Kraam-/Jeugdzorg
In mijn vorige blog was het kopje ‘Finland’ te vinden, maar ik heb uiteindelijk toch besloten om dit niet te doen.
Ik ben weer thuis gaan wonen nadat mijn vorige relatie uitging en doordat ik 3 jaar uit huis ben geweest, was ik het wonen met 4 anderen in huis niet meer gewend. Als ik naar Finland zou gaan, zou daar al mijn spaargeld heengaan en zou het langer duren voor ik weer uit huis zou kunnen.

Uiteraard is dat niet de hoofdreden, want ik zie mezelf later het liefst als kinder- of kraamverpleegkundige werken. In deze minor leer ik hier veel over, waardoor ik beter voorbereid ben als ik in de toekomst op zo’n afdeling kom te werken.
Deze minor wordt niet op Windesheim aangeboden, maar op de Avans Hogeschool in Breda/Den Bosch. Ik zal dan 1 lesdag hebben, 3 stagedagen en 1 zelfstudiedag. Het zal een lange reis worden naar het Zuiden, maar dat heb ik er zeker voor over!

Stage/PLP4
In het laatste halfjaar van de opleiding loop ik weer stage, waar dit zal zijn is nog onbekend. Aangezien ik dit jaar stage ga lopen op de kraamafdeling, hoop ik voor het vierde jaar op een plek in de jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau bijvoorbeeld) of op de kinderafdeling in het ziekenhuis. Maar dat is pas volgend schooljaar aan de orde 😉

Mochten er andere verpleegkundestudenten meelezen, wat zijn jullie plannen voor de ‘toekomst’?

Nurse

7 gedachtes over “Update: Mijn avontuur op de HBO-V!

  1. rosanne1998 zegt:

    Wat fijn dat je minor zo goed is gegaan. Ik hoop dat je het naar je zin gaat krijgen bij je stage.
    Ik kwam via via op je blog terecht en met toeval bij dit artikel. Ik ben zelf eerste jaar HBO-V student dus ik vond het interessant jouw ervaringen te lezen.
    Ik ga vanaf april voor het eerst stage lopen, spannend maar ook onwijs leuk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s